Михаил Прохоров | расчёт расстояния между городами | медицинский справочник | бизнес план

У Тернополі вшанували уславлених спортсменів краю та відзначили «Героїв спортивного року Тернопільщини -2015»

Урочиста академія з нагоди вшанування 25-річчя заснування в Україні Національного Олімпійського комітету та відзначення лауреатів конкурсу «Герої спортивного року Тернопільщини -2015»  відбулось у Тернополі. Пройшов захід у сесійній залі обласної ради. Учасниками зібрання стали ветерани спорту, які в минулі роки принесли славу нашому краю, завойовуючи медалі на найрізноманітніших змаганнях українського, європейського та світового рівнів, розвиваючи в області різні види спорту, а також юні атлети, які зараз захищають спортивну честь Тернопілля. Також у залі були присутні тренери, керівники фізкультурно-спортивних організацій, фахівці у сфері фізичної культури та спорту, представники ЗМІ.

 

Розділили цю непересічну спортивну подію і керівники області. «На Тернопільщині потужно розвивається спорт. Сьогодні ми вітаємо спортсменів, які показали значні досягнення у греко-римській боротьбі, легкій атлетиці, велосипедному спорті, біатлоні, веслуванні, важкій атлетиці, санному спорті, лижному спорті, боксі, фехтуванні, ігрових видах спорту, – зазначив, виступаючи перед присутніми голова ОДА Степан Барна. – Спортивна нація – це сильна нація, яка здатна розвивати свій край та державу. А вклад у розвиток цієї галузі дозволить запобігти витратам на інші негативні аспекти в суспільстві».

Степан Барна пообіцяв, що в області і надалі розвиватиметься спортивна інфраструктура. Так, уже відкрито реконструйований спортивний зал у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів у місті Скалаті, найближчим часом буде введено в експлуатацію плавальний басейн у Козові, планується будівництво веслувального каналу у Тернополі, добудова і впорядкування біатлонної траси у селі Підгороднє Тернопільської області.

Про подальші конкретні кроки для розвитку та популяризації спорту на Тернопіллі наголосив, вітаючи учасників зібрання, і голова обласної ради Віктор Овчарук. «Тернопільські спортсмени щороку показують значні результати у різних видах спорту, чим заслужили повагу та пошану у спортивному житті України, сказав Віктор Вікторович. – Бажаю Вам й надалі примножувати спортивну славу нашого краю та нашої держави».

Підтвердженням цих слів є, приміром те, що цього рок боксер Віктор Петров став бронзовим призером І Європейських спортивних ігор, які відбулись у місті Баку, фехтувальниця Олена Кривицька здобула бронзову нагороду на чемпіонаті світу, веслувальник Ельнур Ахадов виборов золото на чемпіонаті світу серед молоді, важкоатлетка Марія Хлян – володар срібної нагороди серед молоді, такої ж нагороди удостоєний велосипедист Тарас Шевчук на чемпіонаті Європи серед юніорів. Справжньою сенсацією стали три бронзові нагороди на етапах Кубку світу уславленої біатлоністки Олени Підгрушної.

Загалом, за рік, що минає, спортсмени Тернопільщини на офіційних чемпіонатах та Кубках України завоювали 464 медалі, з яких 170 золотих, 144 срібних та 150 бронзових. 59 спортсменів стали чемпіонами України серед юнаків, юніорів та молоді, 24 спортсмени – чемпіони України серед дорослих. У цьому році до складу збірних команд України було включено 111 спортсменів області з олімпійських видів спорту та 34 представники неолімпійських видів.

«В умовах обмеженого фінансування ми ідемо вперед у плані спортивних досягнень. Цього року маємо на 100 медалей більше, порівняно з попереднім роком», – сказав директор департаменту сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту ОДА Віктор Мацикур.

«За 25 років існування Національного Олімпійського комітету України український спорт пройшов шлях становлення, розвитку та зміцнення, кожен етап якого був наповнений змістом. Українські спортсмени невтомно дарували нам щасливі миті перемог і неймовірні хвилини гордості за них», – повідомив заступникові голови Тернопільського обласного відділення НОК України Віталій Ігнатенко, який вручив керівникам області пам’ятні медалі з нагоди 25-річчя Національного Олімпійського комітету.

А Степан Барна, Віктор Овчарук та Віктор Мацикур, у свою чергу, вручили відзнаки лауреатам конкурсу «Герої спортивного року Тернопільщини – 2015», імена яких щорічно визначають провідні фахівці галузі разом зі спортивними журналістами.

Так, у номінації «Кращий спортсмен року» були відзначені Майстер спорту України міжнародного класу, срібний призер чемпіонату Європи з біатлону Дмитро Підручний, майстер спорту України міжнародного класу, чемпіон світу серед молоді, бронзовий призер чемпіонату Європи з веслування на байдарках і каное Ельнур Ахадов, майстер спорту України міжнародного класу, бронзовий призер І Європейських спортивних ігор з боксу Віктор Петров. Лауреатами у номінації «Найкраща спортсменка року» стали майстер спорту України міжнародного класу, бронзовий призер чемпіонату світу з фехтування Олена Кривицька, майстер спорту України міжнародного класу, срібний призер чемпіонату Європи серед молоді з важкої атлетики Марія Хлян, майстер спорту України міжнародного класу, чемпіонка світу серед юніорів з біатлону Анастасія Меркушина. «Спортивною сенсацією року» було названо заслуженого майстра спорту України, Олімпійську чемпіонку 2014 року з біатлону Олену Підгрушну. Лауреатами у номінації «Разом з олімпійцями» стали заслужений майстер спорту України, володар Кубка світу з армреслінгу Андрій Пушкар, майстер спорту України, срібний призер Кубка світу з фрі-файту Юрій Босий, майстер спорту України міжнародного класу, бронзовий призер чемпіонату світу з гирьового спорту Роман Порохняк. До номінації «Сильні духом» увійшли майстер спорту України міжнародного класу, володар чотирьох срібних нагород Дефлімпійських ігор з лижних перегонів Андрій Андріїшин, майстер спорту України міжнародного класу, чемпіон всесвітніх ігор сліпих з футзалу Богдан Бадло, майстер спорту України, срібний призер чемпіонату Європи з дзюдо серед спортсменів інвалідів з вадами слуху Марія Бала. У номінації «Олімпійські надії» почесні відзнаки отримали Майстер спорту України міжнародного класу, срібний призер чемпіонату Європи серед юніорів з велоспорту на треку Тарас Шевчук, Майстер спорту України, срібний призер чемпіонату світу серед юніорів з біатлону Віталій Труш, майстер спорту України, срібний призер чемпіонату світу серед юніорів з біатлону Назар Цебринський.

«Тренером року» стали тренер ФСТ «Динамо» з біатлону Ірина Меркушина, заслужений тренер України, тренер Скалатської ДЮСШ з важкої атлетики Віктор Симів, тренер обласної школи вищої майстерності з велоспорту на треку Володимир Павелко.

В номінації «Спортивні герої» з гордістю було названо ім’я голови спортивного клубу «Характерник», учасника бойових дій в зоні АТО Валерія Чоботаря.

В номінації «Найкращий спортивний організатор» відзнаку отримав директор обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Володимир Ванджура, в номінації «Прагнемо до Олімпізму» – голова відділення Олімпійської академії України Андрій Огнистий, у номінації «За здоровий спосіб життя» заступник директора Тернопільського міського центру фізичного здоров’я населення Лілія Проць.

Серед спортивних журналістів краю у номінації «Спортивна журналістика» були відзначені журналіст «Нової Тернопільської газети» Денис Лучка, редактор Тернопільської обласної телерадіокомпанії Юрій Луговий, редактор інтернет-сайту «20 хвилин» Андрій Тихий. В номінації «Меценат року» нагороду отримав Голова правління ВАТ «Микулинецький бровар» Степан Троян. «Найкращою спортивною командою» цього року став волейбольний клуб «Галичанка – ТНЕУ».

Також під час заходу від Національного Олімпійського комітету України відзнаки отримали фахівці, які внесли вагомий особистий внесок у розвиток Олімпійського руху на Тернопіллі. Зокрема, це президент Тернопільської обласної федерації футболу, заступник голови обласного відділення НОК України Володимир Мариновський, заступник директора Кременецької спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи зі стрибків на лижах з трампліну та лижного двоборства Василь Нікіфорук, голова Заліщицького районного відділення НОК України Ігор Мамалига, перший заступник голови обласного відділення НОК України Віталій Ігнатенко, заслужений тренер України, заслужений працівник фізичної культури та спорту України Володимир Пласконіс.

Щорічно управління з питань фізичної культури та спорту департаменту сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації підбиває підсумки огляду-конкурсу на найкращу організацію фізкультурно-масової та спортивної роботи серед районних фізкультурно-спортивних організацій та дитячо-юнацьких спортивних шкіл області.

Так, в огляді-конкурсі на кращу організацію фізкультурно-масової та спортивної роботи серед районних організацій Тернопільської області з розділу «Підсумки проведення заходів серед учнівської молоді» перше місце посіло місто Тернопіль, на другому місці –Бережанський район, на третьому – Теребовлянський район.

З розділу «Підсумки проведення заходів серед сільського населення» перше місце виборов Гусятинський район, друге місце – Теребовлянський район, третє місце – Тернопільський район.

З розділу «Підсумки участі у змаганнях з футболу» перше місце у міста Тернопіль, друге – у Теребовлянського району, третє – у Бережанського району.

З розділу «Спорт вищих досягнень» перемогу здобуло місто Тернопіль, друге місце у Кременецького району, третє – у Підволочиського району.

В огляді-конкурсі на кращу організацію фізкультурно-масової та спортивної роботи серед районних організацій Тернопільської області першої групи в комплексному заліку перемога дісталась місту Тернопіль, на другому місці Теребовлянський район, на третьому – Кременецький район.

Серед районних організацій Тернопільської області другої групи в комплексному заліку місця розподілились так: Бережанський район, Підволочиський район, Зборівський район.

За перше місце в огляді-конкурсі на кращу організацію фізкультурно-масової та спортивної роботи серед спортивних шкіл Тернопільської області першої групи відзначена Кременецька ДЮСШ, за друге місце – Теребовлянська ДЮСШ, за третє місце – Збаразька ДЮСШ; серед спортивних шкіл другої групи – Тернопільська ДЮСШ «Буревісник», Тернопільська обласна ДЮСШ, Тернопільська обласна ДЮСШ «Колос»; серед спортивних шкіл Тернопільської області третьої групи – Скалатська ДЮСШ «Колос», Тернопільська міська ДЮСШ «Спартак», Доброводівська ДЮСШ.

Фото із офіційного Інтернет-сайту ОДА

 

Актуальне
НАКАЗ про затвердження норм витрат на проіведення спортивних змагань та навчально-тренувальних зборів на 2017 рік.
НАКАЗ про затвердження норм витрат на проіведення спортивних змагань та навчально-тренувальних зборів на 2017 рік. ...Читати повністю

Звіт з фізичної культури і спорту. Форма № 2-ФК (річна). 2016 рік
Звіт з фізичної культури і спорту. Форма № 2-ФК (річна). 2016 рік Звіт з фізичної культури і спорту. Форма № 2-ФК (регіони) Звіт ...Читати повністю

ПОСТАНОВА від 30 березня 2016 р. № 248
ПОСТАНОВА Про внесення змін до Положення про дитячо-юнацьку спортивну школу від 30 березня 2016 р. № 248 ...Читати повністю

Роз’яснення Мінмолодьспорту щодо фінансування дитячо-юнацьких спортивних шкіл
Лист Міністерства молоді та спорту України про фінінсування дитячо-юнацьких спортивних шкіл Лист Міністерства молоді ...Читати повністю

Проект Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників сфери фізичної культури і спорту
Проект Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників сфери фізичної культури і спорту ...Читати повністю

Наказ Міністерства молоді та спорту України, Міністерства освіти і науки від 07.07.2014 №2212/798
Наказ Міністерства молоді та спорту України, Міністерства освіти і науки "Про затвердження форм Свідоцтва про закінчення ...Читати повністю

Навчальні програми з видів спорту
Навчальні програми з видів спорту ...Читати повністю

Наказ № 30.07.2013 № 37
НАКАЗ Про затвердження Типових штатних нормативів дитячо-юнацьких спортивних шкіл ...Читати повністю