Михаил Прохоров | расчёт расстояния между городами | медицинский справочник | бизнес план

Фізичні вправи лікують хвороби

Ніколи не пізно взяти вигоду з фізичних вправ. Вчені доводять, що фізична активність потрібна в будь-якому віці. Більше того, - це є додатковими ліками для цілого ряду хвороб.

Фізичні вправи покращують слух

Професор Еллен Аллесіо з університету Маямі (США) споcтерігала за 26-ма пацієнтами з ослабленим слухом, які займались фізичними вправами  по 30 хвилин 2-3 рази на тиждень. Вже через 2 місяці вони почали чути вдвічі краще, ніж перед тим. На думку спеціалістів, це відбувається через посилення циркуляції крові в середньому вусі, стан мембрани якого визначає ступінь гостроти слуху людини.

Рух допомагає врятуватись від раку

До недавнього часу лікарі, як правило, застерігали онкологічних хворих від занять спортом, вважаючи, що їм потрібен спокій. Проте тепер спеціалісти з ракових захворювань переглянули своє ставлення до спорту, констатує німецький журнал «Шпігель». При цьому він посилається на думку спортивного медика з Берліну Фернандо Дімео. «Той, хто виконує фізичні вправи, швидше за всіх позбувається негативних побічних ефектів терапії, – говорить Дімео. – Вже проведено дослідження, які доводять, що регулярні тренування продовжують життя тим, хто страждає від раку молочної залози і товстої кишки». Вчений вважає, що помірні фізичні навантаження покращують гормональний баланс в організмі, завдяки цьому сповільнюється ріст пухлин.

Фізичні вправи зменшують ризик утворення каменів в жовчному міхурі

Регулярні фізичні вправи значно знижують ризик утворення каменів у жовчному міхурі – такий висновок на основі своїх досліджень зробили вчені з університету Східної Англії. Вони встановили, що завдяки фізичним вправам рівень «хорошого» холестерину підвищується, нормалізуючи проходження жовчі.

Прогулянки пішки та велосипедний спорт – хороші засоби для профілактики пухлин кишківника

До такого висновку прийшли вчені з Національного інституту онкології в м. Бетесда (США). Як показали дослідження, в яких взяли участь 930 пацієнтів із злоякісними пухлинами товстої кишки та 1552 здорові добровольці, рак кишечника не шкодує людей, які ведуть малорухливий спосіб життя. У випадку, якщо людина витрачає у тиждень 6-7 годин на спорт, вірогідність розвитку захворювання знижується на 50 %.

Фізична активність захистить від старечого слабоумства

Відомо, що з віком об’єм мозку поступово зменшується, що в кінцевому рахунку призводить до тяжкого розладу – старечого слабоумства. Щоб трохи сповільнити цей процес, часто рекомендують розумові вправи (розгадування кросвордів, шахи і т.д.). Не відкидаючи користі подібної інтелектуальної гімнастики, вчені з Единбургського університету (Шотландія) наполягають на тому, що найбільш ефективний спосіб підтримання дієздатності мозку – це фізичні вправи. Тільки вони збільшують приток  крові, яка доставляє кисень і поживні речовини до клітин мозку.

Вподовж трьох років вчені спостерігали за 638 добровольцями, чий вік не перевищував 70-років, періодично фіксуючи стан мозку учасників експерименту за допомогою магнітно-резонансної томографії. При цьому тільки частина добровольців займалась ходою або будь-яким іншим видом спорту. В результаті, у «спортсменів» був зафіксований найнижчий ступінь деградації мозкової тканини.

Керівник досліджень Алан Гоу заявляє, що фізичні навантаження мають низку переваг: з одного боку, це захищає від деградації мозкової тканини, а з іншої – це боротьба з депресією. Експерти також зазначають, що ніколи не пізно взяти вигоду з фізичних вправ. Але щоб звести до мінімуму ризик слабоумства на старість, краще займатися спортом впродовж усього життя.

Фото із мережі Інтернет

 

Актуальне
НАКАЗ про затвердження норм витрат на проіведення спортивних змагань та навчально-тренувальних зборів на 2017 рік.
НАКАЗ про затвердження норм витрат на проіведення спортивних змагань та навчально-тренувальних зборів на 2017 рік. ...Читати повністю

Звіт з фізичної культури і спорту. Форма № 2-ФК (річна). 2016 рік
Звіт з фізичної культури і спорту. Форма № 2-ФК (річна). 2016 рік Звіт з фізичної культури і спорту. Форма № 2-ФК (регіони) Звіт ...Читати повністю

ПОСТАНОВА від 30 березня 2016 р. № 248
ПОСТАНОВА Про внесення змін до Положення про дитячо-юнацьку спортивну школу від 30 березня 2016 р. № 248 ...Читати повністю

Роз’яснення Мінмолодьспорту щодо фінансування дитячо-юнацьких спортивних шкіл
Лист Міністерства молоді та спорту України про фінінсування дитячо-юнацьких спортивних шкіл Лист Міністерства молоді ...Читати повністю

Проект Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників сфери фізичної культури і спорту
Проект Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників сфери фізичної культури і спорту ...Читати повністю

Наказ Міністерства молоді та спорту України, Міністерства освіти і науки від 07.07.2014 №2212/798
Наказ Міністерства молоді та спорту України, Міністерства освіти і науки "Про затвердження форм Свідоцтва про закінчення ...Читати повністю

Навчальні програми з видів спорту
Навчальні програми з видів спорту ...Читати повністю

Наказ № 30.07.2013 № 37
НАКАЗ Про затвердження Типових штатних нормативів дитячо-юнацьких спортивних шкіл ...Читати повністю